"Breathe in deeply to bring your mind home to your body. "

Oxigenoterapia hiperbară

Oxigenoterapia hiperbară (HBOT) este o procedură prin care respirăm oxigen pur în interiorul unei camere cu presiune atmosferică ridicată (de până la 3 ori mai ridicată decât presiunea normală) pentru a îmbunătăți puterile naturale de vindecare ale organismului. Oxigenoterapia hiperbară este utilizată ca tratament suplimentar pentru a vindeca încet mai multe afecțiuni medicale care afectează inima, plămânii, vasele de sânge, pielea, articulatiile și multe altele - cum ar fi îngrijirea cancerului sau rănile cauzate de radiații sau diabet. Inhalarea unei cantitati crescute de oxigen pe parcursul unei singure ore pe zi poate determina repararea tesuturilor acolo unde toate celelalte interventii medicale si tratamente sau dovedit a fi ineficiente. Cu alte cuvinte, cantitatea mare de oxigen in organism contribuie la regenerarea naturala a tesuturilor si organelor. Majoritatea problemelor noastre de sănătate din ziua de astăzi sunt cauzate de lipsa de oxigen la nivel celular. Pentru efecte terapeutice sunt recomandate minimum 20 ore/sesiuni hiperbara. Se pot efectua in camera hiperbara sesiuni de 1 , 2 sau 3 ore. O sedinta singulara nu este un remediu in sine.

Recuperarea respiratorie a persoanelor dupa infectia COVID-19

Persoanele care au fost infectate și vindecate de COVID-19  au posibilitatea de a testa la noi o metodă de recuperare pulmonară, sigură, nedureroasă, non-invazivă, fără efecte secundare. Cu camera hiperbară de joasă presiune OxyLife I, persoanele infectate și vindecate de COVID-19 pot beneficia de toate avantajele oferite de oxigenoterapia hiperbară:
-facilitarea difuziei oxigenului către țesuturile lezate sau care nu sunt suficient vascularizate, stimulând vindecarea lor;
-stimularea producției naturale de celule stem cu cca. 800% , care ajută la refacerea țesuturilor organelor afectate și accelerează procesul de vindecare;
-ajută la reducerea rapidă a inflamației și edemului;
-stimularea neovascularizarii
- formarea de noi vase de sânge, îmbunătățind circulația sângelui la nivelul întregului organism.
De asemenea, studiile indică faptul că oxigenoterapia hiperbară este recomandată imediat după intervenția chirurgicală, contribuind la repararea țesuturilor moi și stabilizarea osoasă, unde este cazul. Utilizarea oxigenului suplimentar în tratamentul post operator este recomandată tuturor pacienților cu risc ridicat de infecție care fie sunt supuși unei intervenții chirurgicale, fie se recuperează în urma unei intervenții chirurgicale.
Capsula OXYLIFE  este un aparat premium pentru oxigenoterapia hiperbară, cu rezultate demonstrate științific în procesul de stimulare a vindecării naturale a organismului.  Frecvență: 20/40 de sesiuni.

Beneficiile terapiei hiperbare

HBO2T, tratament adjuvant în: osteomielită (infecția osului si periostului); necroze aseptice(de cap femural, humerus, etc.); vindecare post intervenție chirurgicală, fracturi, leziuni musculare și articulare; degenerarea discului intervertebral lombar; fibromialgie și durerile reumatice; cicatrizarea rănilor și leziunilor cutanate de diferite naturi; leziuni tegumentare (ulcerații, etc.) la pacienții cu diabet; ulcerul varicos; recuperare după grefe de piele; necroze, infecții țesuturi moi (țesut subcutanat, mușchi, fașcii); arsuri termice ; sindrom de compartiment; intoxicarea cu dioxid de carbon și cianuri; anemii; boala Lyme (urmare a mușcăturii de căpusă); insomnie; migrene, stres și oboseală cronică, dificultăți de concentrare, episoade amnezice; detoxifiere și eliminarea rezidurile metabolice; refacere după efort fizic susținut prin descompunerea mult mai rapidă a acidului lactic acumulat în țesutul uscular; sistem imunitar deficitar: crește abilitatea organismului de a se lupta cu infecții produse de viruși și bacterii aerobe și anaerobe rezistente la tratament, infecții urinare recidivante și ale căilor respiratorii; cistite, anexite, prostatite; acnee; Anti-Aging (anti-îmbătrânire); disfuncții erectile.

Beneficii fiziologice:
Îmbunătățirea nivelului de energie și funcționare tisulară;
Regenerare tisulară (angiogeneză, mobilizarea celulelor stem, activarea fibroblastelor cu sinteză de colagen);
Ameliorarea inflamației, respectiv a durerii indusă de inflamație; Imbunătățeste funcționarea sistemului imunitar;
Protecție celulară;
Frecvență: 40 de sesiuni

Listă prețuri

Șed. unica 
 

140 lei/sed

Sedinta 60 minute

Doar cu programare in prealabil.

Abonament

100 lei/sed

Sedinta 60 minute

Reducere valabila pt. pachet minim de 10 sedinte.

Contraindicații

Când vine vorba de efecte secundare, terapia cu oxigen hiperbar este una dintre cele mai sigure tipuri de terapii. Există, totuși, o serie de contra-indicații: Creșterea presiunii în cabina hiperbară determină o temporară înfundare a urechilor. Senzația poate atenuată prin căscare sau prin înghițire. Există riscul de afectăre al urechii interne datorită hiperpresurizării cabinei.  Au fost înregistrate cazuri de miopie și dureri de cap.  

Contraindicatii absolute 

Pneumotoraxul netratat reprezinta o contraindicatie absoluta in privinta terapiei cu oxigen hiperbaric. Cand un pacient este pus intr-o camera in care presiunea aerului se schimba, acesta poate face pneumotorax intens, care ii poate pune rapid viata in pericol. Fiecare pacient cu pneumotorax ar trebui sa se trateze (toracostomie) inainte sa beneficieze de oxigenoterapia hiperbarica.

Uzul anumitor tipuri de medicamente inainte sau in timpul oxigenoterapiei hiperbarice reprezinta, de asemena, o contraindicatie absoluta.

Doxorubicina si Cisplatina sunt ambele medicamente chemoterapeutice, in timp ce Disulfiramul este utilizat in tratamentul alcoolismului iar acetatul de Mafenid (Sulfamilon) este utilizat in tratarea infectiilor bacteriene din arsuri. In timpul oxigenoterapiei hiperbarice, s-a observat ca aceste medicamente devin toxice. Doxorubicina folosita in timpul terapiei poate creste riscul de cardiotoxicitate si trebuie oprita cu 24 de ore inainte de terapie.

Bleomycinul poate cauza pneumonie interstitiala si fibroza, dar acesti pacienti pot intra cu siguranta in terapie daca uzul acestui medicament a fost oprit cu 6 luni inainte.

Disulfiramul, blocand superoxid dismutaza, poate creste riscul de toxicitate a oxigenului (convulsii si toxicitate pulmonara) si n-ar trebui sa fie luat concomitent cu oxigenoterapia hiperbara.

Contraindicatii relative

Cisplatina, impreuna cu TOHB, este o contraindicatie relativa, deoarece tratamentul medicamentos poate deveni inutil. Nu reprezinta o contraindicatie absoluta deoarece nu apar efecte adverse.
 
Boala pulmonara obstructiva cronica (BPOC) poate creste riscul de hipercarbie. Volumul mare de oxigen inspirat, creste saturatia oxigenului din sange, conducand la hipoventilatie indusa.

La pacientii cu pompe anestezice epidurale exista riscul deteriorarii pompei din cauza presiunii. Este indicat a se contacta producatorul dispozitivului pentru a verifica daca este rezistent la acest tip de presiune.

Sarcina a fost in general considerata o contraindicatie relativa din cauza efectelor necunoscute pe care le poate avea asupra fatului. Studii recente au dovedit ca sarcina poate face parte din categoria indicatiilor, in anumite circumstante. 

Febra ridicata (>39°) sau epilepsia pot scadea pragul de rezistenta la convulsii, marind probabilitatea ca oxigenul sa devina toxic. Riscul unei toxicitati a oxigenului induse in urma terapiei cu oxigen hiperbaric, rezultand convulsiile la pacientii cu un risc ridicat de a le face in urma operatiilor recente pe creier, este inca necunoscut. Medicamentele antiepileptice si antipiretice pot ajuta la diminuarea acestui risc.

Incapacitatea de a regla balanta presiunii in urechi sau sinusuri, probabil din cauza unei interventii chirurgicale anterioare, expunerea la radiatii, infectii acute ale tractului respirator superior, pot cauza durerea sau barotraumatismul. 

Disfunctia trompei lui Eustachio poate creste riscul de barotraumatism la nivelul membranei timpanice. Este recomandat ca pacientii sa urmeze un antrenament de reglare a presiunii sau sa primeasca tuburi de timpanostomie inainte de inceperea terapiei.

Claustrofobia poate reprezinta o contraindicatie, in functie de severitate, controlul acesteia cu anxiolitice si dimensiunea camerei hiperbarice. In cazuri severe, cand pacientii pot fi un pericol pentru ei insisi, claustrofobia este o contraindicatie absoluta.

Interventiile chirurgicale oftalmologice pot fi problematice daca sunt ramasite de aer blocate in ochi, deoarece expansiunea sau contractia aerului din ochi pot afecta vederea.

Chirurgia toracica poate creste riscul de atelectazie sau pneumotorax. Trebuie facuta o evaluare amanuntita intainte de terapie.

Pneumotoraxul spontan este o contraindicatie relativa, si o evaluare amanuntita este indicat a fi facuta inainte de a continua.

Uzul sau dependenta de nicotina si cafeina sunt contraindicate inainte de inceperea terapiei. Vasoconstrictia indusa de acesti agenti reduc eficienta terapiei. Din aceleasi motive, cocaina si amfetamina sunt de asemenea, contraindicate.

Sferocitoza congenitala a fost considerata periculoasa deoarece presiunea partiala crescuta a oxigenului poate provoca hemoliza. Cu toate acestea, au fost raportate cazuri in care pacientii au fost tratati fara probleme.

Fistulele perilimfatice, care apar in urma barotraumatismului urechii interne, provoaca vertijul si alte simptome vestibulare care pot fi agravate de terapie, oxigenul intrand fortat in cohlee.

Hyperbaric Oxygen Therapy for Beauty and Wellness

Sănătatea optimă este un obiectiv pe care îl putem atinge cu toții O circulație sanguină sănătoasă permite organismului să întinereasca, sa repare celulele pielii deteriorate, permite pielii să se vindece după traume și diminuează conturul ridurilor. Creșterea circulației oxigenului în corp poate ajunge în zonele afectate de tulburări ale pielii pentru a relua procesele naturale, cum ar fi sinteza colagenului și regenerarea țesuturilor.

Hyperbaric Oxygen Therapy for Wound Healing

Oxigenul joacă un rol vital în vindecarea rănilor Rănile au nevoie de oxigen pentru a se vindeca în mod natural, iar terapia cu oxigen hiperbaric a fost folosită cu succes ca terapie complementară pentru vindecarea rănilor.

Hyperbaric Oxygen Therapy for Sports

Terapia cu oxigen hiperbară îi va ajuta pe sportivi. Reduceți hipoxia locală (lipsa de oxigen la nivelul țesuturilor). Reduceți inflamația locală și edemul. Reduceți formarea țesutului cicatricial. Reduceți oboseala musculară și tensiunile musculare. Vindecați țesuturile moi, ligamentele și fracturile mai repede. Creșteți aprovizionarea cu oxigen a zonelor rănite. Regenerați mai repede osul și cartilajul. Creșteți activarea celulelor stem. Vindecați deteriorarea cartilajului. Îmbunătățiți concentrarea mentală.

Hyperbaric Oxygen Therapy for Aging Patients

Terapia cu oxigen hiperbară este documentată pentru:  a stimula procesul natural de vindecare și imunitatea.  Sporeste vitalitatea, crește concentrarea și memoria. Reduce oboseala și îmbunătățeste nivelul de energie, rezistența la efort sustinut. Stimuleaza întinerirea celulară și ajuta cu strategiile anti-îmbătrânire. Îndepărtațeaza senzația de ceață cerebrală. Combate infecțiile, elimină toxinele și deseurile celulare. Reactiveaza celulele pielii și îmbunătățeste circulația sângelui.