femeie in rochie neagra in  hiperbarica cluj

Oxigenoterapia hiperbara

 Oxigenoterapia hiperbară (HBOT) este o procedură prin care respirăm oxigen pur în interiorul unei camere cu presiune atmosferică ridicată (de până la 3 ori mai ridicată decât presiunea normală) pentru a îmbunătăți puterile naturale de vindecare ale organismului. Oxigenoterapia hiperbara este utilizată ca tratament suplimentar pentru a vindeca încet mai multe afecțiuni medicale care afectează inima, plămânii, vasele de sânge, pielea, articulatiile și multe altele - cum ar fi îngrijirea cancerului sau rănile cauzate de radiații sau diabet.  Inhalarea unei cantitati crescute de oxigen pe parcursul unei singure ore pe zi poate determina repararea tesuturilor acolo unde toate celelalte interventii medicale si tratamente sau dovedit a fi ineficiente. Cu alte cuvinte, cantitatea mare de oxigen in organism contribuie la regenerarea naturala a tesuturilor si organelor. Majoritatea problemelor noastre de sănătate din ziua de astăzi sunt cauzate de lipsa de oxigen la nivel celular. 

Beneficiile terapiei hiperbare


HBO2T, tratament adjuvant în: osteomielită (infecția osului si periostului); necroze aseptice(de cap femural, humerus, etc.); vindecare post intervenție chirurgicală, fracturi, leziuni musculare și articulare; degenerarea discului intervertebral lombar; fibromialgie și durerile reumatice; cicatrizarea rănilor și leziunilor cutanate de diferite naturi; leziuni tegumentare (ulcerații, etc.) la pacienții cu diabet; ulcerul varicos; recuperare după grefe de piele; necroze, infecții țesuturi moi (țesut subcutanat, mușchi, fașcii); arsuri termice ; sindrom de compartiment; intoxicarea cu dioxid de carbon și cianuri; anemii; boala Lyme (urmare a mușcăturii de căpusă); insomnie; migrene, stres și oboseală cronică, dificultăți de concentrare, episoade amnezice; detoxifiere și eliminarea rezidurile metabolice; refacere după efort fizic susținut prin descompunerea mult mai rapidă a acidului lactic acumulat în țesutul uscular; sistem imunitar deficitar: crește abilitatea organismului de a se lupta cu infecții produse de viruși și bacterii aerobe și anaerobe rezistente la tratament, infecții urinare recidivante și ale căilor respiratorii; cistite, anexite, prostatite; acnee; Anti-Aging (anti-îmbătrânire); disfuncții erectile.

Lista preturi

Sedintele au un termen de efectuare bine stabilit pentru a obtine rezultate terapeutice maxime, protocolul  fiind stabilitit in urma studiilor clinice de medicina hiperbara. În prezent, specialistii sunt de acord cu privire la faptul ca sedintele în camerele hiperbare ar trebui sa dureze între 60 si 90 de minute  între 2 (intretinere) si 5 (terapeutic) ori pe saptamâna. Revenirea la valorile initiale ale concentratiei de oxigen în sânge nu este imediata. O sedinta singulara în camera hiperbara nu este un remediu în sine.

Abonament

  95 lei/sed

20 sedinte / 60 minute

Valabilitate 30 zile

Abonament

140 lei/sed

20 sedinte / 90 minute

Valabilitate 30 zile

Abonament

100 lei/sed

10 sedinte / 60 minute

Valabilitate 14 zile

Abonament

150 lei/sed

10 sedinte / 90 minute

Valabilitate 14 zile

Abonament

115 lei/sed

6 sedinte / 60 minute

Valabilitate 7 zile

Abonament

160 lei/sed

6 sedinte / 90 minute

Valabilitate 7 zile

Sedinta individuala

140 lei/sed

1 sedinta / 60 minute

Programare 24 ore inainte

Sedinta individuala

180 lei/sed

1 sedinta / 90 minute

Programare 24 ore inainte

Contraindicatii

Când vine vorba de efecte secundare, terapia cu oxigen hiperbar este una dintre cele mai sigure tipuri de tratamente medicale. Există, totuși, o serie de contra-indicații: Creșterea presiunii în cabina hiperbară determină o temporară înfundare a urechilor. Senzația poate atenuată prin căscare sau prin înghițire. Există riscul de afectăre al urechii interne datorită hiperpresurizării cabinei. Pacienții cu claustrofobie prezintă riscuri de panică și capsulele monoloc nu sunt recomandate.. Au fost înregistrate cazuri de miopie și dureri de cap. Pacienții cu probleme pulmonare majore se expun riscului de colaps al plămânilor. Daca incerci terapia hiperbara (hiperbar cluj) poti mari efectele oxigenarii cu crioterapia si masajul, avand astfel o actiune sinergica extrem de eficienta asupra starii de bine a intregului corp! 

Hyperbaric Oxygen Therapy for beauty and wellness

Sănătatea optimă este un obiectiv pe care îl putem atinge cu toții O circulație sanguină sănătoasă permite organismului să întinereasca, sa repare celulele pielii deteriorate, permite pielii să se vindece după traume și diminuează conturul ridurilor. Creșterea circulației oxigenului în corp poate ajunge în zonele afectate de tulburări ale pielii pentru a relua procesele naturale, cum ar fi sinteza colagenului și regenerarea țesuturilor.

Hyperbaric Oxygen Therapy for Wound Healing

Oxigenul joacă un rol vital în vindecarea rănilor Rănile au nevoie de oxigen pentru a se vindeca în mod natural, iar terapia cu oxigen hiperbaric a fost folosită cu succes ca terapie complementară pentru vindecarea rănilor.

Hyperbaric Oxygen Therapy for Sports

Terapia cu oxigen hiperbară îi va ajuta pe sportivi. Reduceți hipoxia locală (lipsa de oxigen la nivelul țesuturilor). Reduceți inflamația locală și edemul. Reduceți formarea țesutului cicatricial. Reduceți oboseala musculară și tensiunile musculare. Vindecați țesuturile moi, ligamentele și fracturile mai repede. Creșteți aprovizionarea cu oxigen a zonelor rănite. Regenerați mai repede osul și cartilajul. Creșteți activarea celulelor stem. Vindecați deteriorarea cartilajului. Îmbunătățiți concentrarea mentală.

Hyperbaric Oxygen Therapy for Aging Patients

Terapia cu oxigen hiperbară este documentată pentru:  a stimula procesul natural de vindecare și imunitatea.  Sporeste vitalitatea, crește concentrarea și memoria. Reduce oboseala și îmbunătățeste nivelul de energie, rezistența la efort sustinut. Stimuleaza întinerirea celulară și ajuta cu strategiile anti-îmbătrânire. Îndepărtațeaza senzația de ceață cerebrală. Combate infecțiile, elimină toxinele și deseurile celulare. Reactiveaza celulele pielii și îmbunătățeste circulația sângelui.