I've got 99 problems, but i'm gonna go float and solve 73 of them!

Terapia prin plutire

"Plutirea este plăcută .... Intru într-o camera linistită, alunec într-un bazin mare învăluit de lumină, la temperatura corpului, umplut cu 500 kg de sare Epsom. Cântecele subacvatice ale balenelor mă întâmpină. Plutesc. În gravitație zero. Apoi Liniștea... Adevărat, frumos, liniște în expansiune. In  sfarsit. Mulțumesc. Sunt aici. Acum. Se simte atât de bine. Căldura, apa și senzația de greutate eliberează imediat toți mușchii și tensiunea din articulații. Ma reincarc cu magneziul atat de prețios care mă ajută să mă relaxez și să mă vindec. Pielea mea iubește terapia asta .  Și părul meu. Mintea îmi dă drumul. Sufletul meu respiră ...  '

Beneficii

Plutirea în apă sărată (sare Epsom / MgSO4) este un instrument puternic de calmare a stresului și de sănătate, oferind o multitudine de beneficii fizice și mentale. În timpul unei sesiuni de plutire, clientul se odihnește într-un mediu controlat senzorial, plutind pe suprafața unei soluții de apă sărată super-saturată (umplută cu sare Epsom = MgSO4).

Persoana  care pluteste nu poate simți niciun miros, nici un zgomot, nici o lumină și nici o gravitație! 
Stresul este corelat cu un nivel inalt de cortizon in corp. Munca, dietele deficitare, consumul de cafea si in special activitatiile zilnice stresante perturba balanta naturala a corpului. Terapia prin plutire reduce dramatic nivelul cortizonului din corp. Există și un mod natural de a pluti în natură, cum ar fi Marea Moartă din Iordania și alte lacuri sărate și mări de mare concentrație.

Detoxifica corpul, hraneste si intinereste pielea

Se stie ca sarea Epsom are multe proprietati benefice si este folosita atat intern cat si extern. Aceasta creste numarul de enzime digestive in pancreas, ajuta la digestie, elimina toxinele din corp, amelioreaza durerile musculare si luxatiile, curata porii, inmoaie si lasa pielea fina si catifelata.

Trateaza insomnia

Dacă suferiți de insomnie sau alte probleme de somn, acesta poate aduce multe efecte dăunătoare în viața ta. A dormi de calitate în mod regulat vă ajută să vă asigurați că creierul funcționează la cel mai bun nivel, permițându-vă să luați decizii mai bune, să rezolvați problemele, să rămâneți mai stabil din punct de vedere emoțional, să vă îmbunătățiți concentrarea și multe altele. De asemenea, vă prezintă un risc mai mic de a dezvolta infecții și anumite boli, cum ar fi hipertensiunea, accidentul vascular cerebral și bolile de inimă. Terapia cu plutire poate ajuta. Cercetările au descoperit că plutirea doar două ore pe săptămână timp de două săptămâni poate aduce îmbunătățiri ale simptomelor de insomnie. Acesta restabilește și reîmprospătează simțurile, lăsându-l odihnit, relaxat și capabil să uite de acele griji și să se bucure în cele din urmă de un somn bun. Chiar dacă în general nu întâmpinați probleme de somn, după o ședință, probabil că veți constata că dormiți mult mai adânc și vă simțiți mult mai întineri și restaurați a doua zi.

Faciliteaza procesul de invatare


Timpul petrecut in capsula permite corpului si mintii sa se elibereze de orice distragere externa. In timpul plutirii, mintea asimileaza informatii noi mult repede si la un nivel mult mai profund. Procesul de invatare este accelerat semnificativ in timpul starii Theta.

Reduce sentimentele de depresie, anxietate si stres

Endorfinele, numite si hormonii fericirii, sunt substantele naturale eliberate de creier si sunt responsabile cu inlaturarea durerii si imbunatatirea dispozitiei generale. Productia sporita de endorfine din timpul sedintelor de plutire duce adesea la senzatii de euforie astfel ca prin repetarea terapiei prin plutire se reduc sentimentele de depresie, anxietate si frica.

Faciliteaza meditatia profunda si puterea de concentrare

Plutirea ajuta la sincronizarea intre partea stanga si dreapta a creierului. Rezultatul acestei sincronizari este o imbunatatire vizibila a receptiei si procesarii de informatii. De asemenea sedintele de plutire sunt folosite de multi oameni pentru a aduce undele cerebrale in starea Theta, o stare extrem de receptiva ce deschide posibilitatea comunicarii cu subconstientul.

Accesarea starii Theta


Prin sedintele de plutire, corpul intra intr-o stare de relaxare profunda, iar mintea se cufunda intr-o stare superioara de constiinta, corespunzatoare undelor cerebrale Theta. In timpul terapiei prin plutire, analizele EEG arata coborarea frecventelor cerebrale de la 20-25 Hz la 4-8 Hz. Aceasta este zona creativitatii, proceselor intuitive, autosugestiei, vizualizarii, dar si sfera abilitatii maxime de invatare. Starea Theta este imposibil de atins fara a adormi, dar in bazinul de plutire se poate patrunde în starea Theta fara efort sau practici meditative, in deplina constienta. Capacitatile mentale si cerebrale sporesc si patrunzi intr-o stare de meditatie profunda.

Depasirea dependentelor

Nivelul de stres este de obicei foarte mare cand incercam sa ne depasim dependentele. In timp ce plutim, corpul se relaxeaza complet in timp ce sarea Epsom reaprovizioneaza corpul cu mineralele esentiale. Cu ajutorul endorfinelor, anxietatea si depresia se diminueaza, permitandu-va sa recuperati.  

O pauză de gadgeturi electronice

Când a fost ultima dată când ai luat o pauză reală de la toate acele ecrane la care te uiți zilnic, de la smartphone-ul tău la laptop și televizor? Cu toții avem nevoie de o pauză de acele ecrane din când în când, deoarece lumea noastră este mai conectată ca niciodată. Mintea noastră este în permanență în mișcare și, fără pauze, poate duce adesea la scăderea productivității și chiar la epuizarea pe termen lung, pe lângă faptul că afectează negativ sănătatea emoțională și fizică. Creierul are nevoie de timp pentru a se odihni și a-și reveni - nu doar în timp ce dormiți. Toate acele multitasking pot provoca supraîncălzirea creierului, similar cu ceea ce se întâmplă cu un motor de mașină. Terapia prin plutire va oferă această pauză foarte importantă, permițându-vă să alunecați din ce în ce mai profund, relaxându-vă de acele griji și chiar devenind total conștient de trecerea timpului, ca o detoxifiere mentală. Acesta este un beneficiu imens pentru majoritatea oamenilor, dar mai ales genul care se simt obligați să răspundă în permanență la fiecare e-mail și mesaj.

Beneficii fizice

-Imbunatateste circulatia sangelui si reduce timpul de recuperare In timp ce plutim intr-o stare de relaxare adanca, circulatia sangelui este imbunatatita, ajutand la cresterea si regenerarea tesutului muscular.

-Alina durerea (durere cronica, artrita, dureri de cap, etc)

In timp ce plutim in apa saturata cu Sare Epsom, presiunea este luata de pe articulatii si incheieturi, muschii se relaxeaza, iar inflamatiile se reduc. Chiar dacă nu suferiți de o afecțiune precum fibromialgia, este posibil să experimentați ameliorarea durerii. De fapt, vei fi incantat să descoperi că ameliorează durerea pe care nici nu ți-ai dat seama că o ai. Mulți oameni suferă de tensiune și rigiditate în locuri precum partea inferioară a spatelui și umerii, dar până la sfârșitul unei singure sesiuni, devine practic inexistentă. Atât mărturiile pacienților, cât și studiile multiple au sugerat că terapia prin plutiire ar putea servi ca un calmant natural, deoarece principala modalitate de a ajuta la ameliorarea durerii este evocarea răspunsului de relaxare, care se știe că îmbunătățește recuperarea și ușurează mușchii tensionați.  Pacienții care au fost supuși tratamentului timp de șase până la 12 săptămâni, au avut mai puțină durere, precum și niveluri reduse ale tensiunii arteriale, mai multă energie, mai puțină anxietate și niveluri mai mici de stres.

-Tratarea fibromialgiei;

După cum am menționat, terapia prin plutire poate ajuta la tratarea bolilor legate de stres și aceasta include fibromialgia. Asta deoarece o sesiune plană reduce markerii sindromului de stresare corporală (BDS), care este adesea folosit pentru a descrie modificările fiziologice negative care apar atunci când cineva se află sub o cantitate semnificativă de stres. Semnele BDS au fost legate de simptomele fibromialgiei, precum și de sindromul oboselii cronice. Un studiu care a fost prezentat la summitul de plutire din 2012 din Suedia a arătat „dovezi convingătoare” că terapia cu plutire, denumită și Terapia de stimulare a mediului redus (REST), poate avea un „impact benefic” asupra celor care suferă de fibromialgie. Cercetătorii au descoperit că au existat „reduceri temporare semnificative ale durerii, tensiunii musculare, stresului, anxietății și tristeții, precum și creșteri semnificative ale relaxării, sentimentelor de bunăstare, energiei și ușurinței de mișcare. A existat, de asemenea, o îmbunătățire semnificativă a calității somnului. ”

-In timpul plutirii se elibereaza endorfine oferind o stare de buna dispozitie, care amelioreaza rapid eventuale dureri fizice.

-O piele mai fina, elastica, hidratata;

Sulfatul de magneziu este un exfoliant natural care poate ajuta la îndepărtarea celulelor moarte ale pielii pentru a dezveli pielea curată , strălucitoare de dedesubt. De asemenea, este eficient pentru curațarea porilor, reducerea numărului de puncte negre și eliminarea izbucnirilor. Dacă suferiți de afecțiuni ale pielii, cum ar fi rozaceea și eczemele, aceasta poate ajuta, de asemenea, datorită proprietăților antimicrobiene și antibacteriene ale magneziului.

-Un păr mai sănătos;

Sarea Epsom are efecte pozitive și asupra părului. Mulți dintre noi folosim numeroase produse pe radacina parului în numele frumuseții. O sesiune de plutire vă poate ajuta, deoarece sarea Epsom scoate depunerile din păr. De asemenea, ajută la regenerare dar și la apariția unui fir mai gros.

-Reduce tensiunea arteriala

Lipsa tuturor stimulilor externi contribuie la calmarea sistemului nervos, scazand presiunea arteriala.

-Imbunatateste refacerea dupa efort fizic

Plutind complet relaxat in solutia salina se accelereaza procesul de restabilire a functiilor metabolice si sistemice perturbate de efort. In aceasta perioada post efort, corpul este secatuit de resurse energetice, iar cortizolul favorizeaza degradarea tesutului muscular utilizat ca resursa de energie. Terapia prin plutire previne eficient aceste efecte negative.

-Creste nivelul de magneziu din corp

Studiile arata ca mare parte din oameni au deficit de magneziu. Sarea Epsom (sulfat de magneziu) folosita in capsulele noastre este absorbita de piele, crescand nivelul de magneziu.


Listă prețuri

Șed. 60' 
 

140 lei/sed

Sedinta 60 minute

Doar cu programare in prealabil.

Sed 90'

190 lei/sed

Sedinta 90 minute

Doar cu programare in prealabil.

Contraindicații

Nu există prea multe contraindicații pentru plutire; cu toate acestea, clienții plutesc pe propriul risc. Încurajăm clienții să se adreseze medicului lor atunci când încep orice regim de sănătate nou, cum ar fi flotația.

Oamenii de aproape toate vârstele (9-99) pot pluti.

Nu este permis să plutească sub influența alcoolului sau a drogurilor, dacă aveți afecțiuni cutanate sau respiratorii infecțioase, răni deschise, incontinență, epilepsie sau afecțiuni psihice grave (schizofrenie), sarcină cu risc ridicat.
Nu este recomandabil să plutiți imediat după ras, deoarece poate provoca disconfort în pielea sensibilă, afectându-vă experiența de plutire.

Dacă tușiți, strănutați sau vă curge nasul, plutirea nu este o idee grozavă - va fi aproape imposibil să evitați să vă atingeți cu apă sărată pe față și asta vă va genera usturime.

Există unele indicații că magneziul (din sarea Epsom) vă poate afecta glicemia, dar acest lucru nu este bine studiat. 

Sarcina: Ca întotdeauna, este important să consultați mai întâi medicul dumneavoastra. Multe femei nu au probleme la plutire în timpul sarcinii și declară că găsesc o ușurare puternică și o conexiune îmbunătățită cu bebelușul lor. În unele locuri, femeilor însărcinate li se permite să plutească doar după ce primul trimestru (primele 3 luni de sarcină) a trecut. Nu datorită faptului că plutirea ar putea avea un efect asupra sarcinii, dar în primele 3 luni de sarcină există șanse mai mari de avort spontan oricum.

Copii:  clienților cu vârsta de 14 ani și peste li se permite să plutească pe propria lor raspundere, iar copiii cu vârsta de nouă ani în sus au voie să plutească dacă un tutore este prezent.

Claustrofobia:

-este foarte rar o problemă. În primul rând, bazinul este de fapt mult mai mare în interior decât ai putea crede și poți să te așezi și să te miști ușor. Dacă doriți, puteți lăsa ușa crăpată sau larg deschisă cu o lumină aprinsă - unii oameni consideră că este de ajutor.

Magneziul din sarea Epsom poate interacționa cu anumite antibiotice și relaxante musculare și poate fi o problemă dacă aveți probleme cu rinichii (deoarece rinichii sunt responsabili pentru prelucrarea magneziului).

Persoanele cu tensiune arterială scăzută ar trebui să aibă o atenție deosebită, mai ales atunci când se ridică în picioare după ce plutesc.

Lentile de contact: dacă purtați lentile de contact, asigurați-vă că nu aveți sare în ochi sau scoateți-le înainte de a flota.

Rareori, clienții pot avea greață. Acest lucru este de obicei indicativ al unei reacții de detoxifiere care răspunde la stres - care este adesea ținut în stomac. În cele din urmă, eliberarea acestui stres este benefică - deși poate fi inconfortabilă în acel moment. 

 Vă rugăm să nu uitați să beți multă apă după sesiune!

Recomandări pentru utilizatori înainte de plutire 

Pentru utilizarea optimă trebuie luate în considerare și respectate următoarele:

-este recomandat să opriți sau să puneți telefoanele în modul silențios și alte dispozitive electronice înainte de sesiune pentru a vă asigura o relaxare maximă.
-scoateți orice bijutieri înainte de a utiliza rezervorul cu plutitor. Mâncarea și băutul în rezervor sunt interzise.
-dacă tocmai v-ați ras, stratul superior al pielii poate fi sensibil, recomandat să se acopere cu crema.
-plutirea nu este recomandată în caz de vătămări grave ale epidermei, răni profunde sau deschise.
-dacă luați medicamente, consultați medicul înainte de plutire.
-se recomandă utilizarea toaletei înainte de plutire si înainte de duș.
-fiecare utilizator trebuie să facă un duș complet și apoi să îndepărteze în mod corespunzător spuma de pe piele și păr. Dușul curăță corpul și deschide porii.

ATENŢIE! FERIȚI-VĂ DE ALUNECARE CÂND PĂȘIȚI ÎN ȘI ÎN afara bazinului.

Când plutiți, aveți grijă să evitați ca apa sărată să intre în contact cu ochii (nu vă atingeți ochii cu mâinile umede, aveți grijă când întoarceți capul în lateral), deoarece vă poate irita ochii.
Dacă apa pătrunde în ochi, ștergeți-vă fața folosind prosoapele uscate de fata avute la dispoziție.

În cazul părului proaspăt colorat, apa sărată poate decolora parul (agentul de colorare este filtrat de sistemul de filtrare).

Consumul de băuturi cu cofeină sau băuturi care conțin taurină nu este recomandat cu 2-3 ore înainte de plutire, deoarece acestea pot reduce efectul benefic, relaxant și de odihnă al plutiri.

Plutirea este strict interzisă sub influența alcoolului sau a oricărei alte substanțe psihoactive.

Pentru oaspeții care sunt intimidați de prima lor sesiune din cauza unor ușoare sentimente claustrofobe,  se lăsa capacul deschis și, odată ce sunt în largul lor, se închide capacul complet.

Terapia prin plutire umple corpul cu energie și vitalitate. În primele câteva cazuri, utilizatorii pot adormi în timpul sesiunii, deoarece sesiunea de 60 de minute corespunde cu 4 ore de somn conform literaturii de specialitate. 

Se recomandă să așteptați și să nu conduceți un vehicul după aprox. 15-20 de minute sesiunea de flotare s-a încheiat.

Accesorii de care este posibil să aveți nevoie pentru sesiunea dvs. plutitoare

Plutirea este mai eficienta atunci când nu folosești niciun fel de accesoriu și nu porți nimic. Orice fel de obiect, accesoriu folosit în timpul sesiunii de plutire poate fi o distragere a atenției, o percepție, o informație pentru creierul tău. 
 
Ce trebuie sa aduceti pentru sesiunea de plutire:

1. Prosop dimensiuni mari (corp); 2. Prosop de dimensiuni mici (fata); 3.Gel de dus, sampon (optional); 4.Halat; 5.Papuci (opțional); 

Noi oferim; dopuri urechi, uscator de par, casca dus unica folosinta.